Titanium Body Jewellery G23

Titanium Body Jewellery G23
Titanium is ideal for both initial body piercings and healed piercings as it is compliant with the EU Nickel Directive introduced in Europe in 2001. Because of its virtually 'Nickel Free' content Titanium has become one of the preferred materials used in piercing jewelry within the borders of the European Union.

Grade Ti6AL-4V, ASTM F136 is the specification for the alloy to be used for surgical implants. It is available in Highly Polished (or Anodised Colours).
Titanium is only half the weight of steel and twice as strong. Titanium can be sterilized in an autoclave.

We also recommend for metal-sensitive and nickel-sensitive: Bioplast® Piercings, Gold Piercings

View:
Sort by:
View:
Sort by:

Ha ismert nikkelallergiája van, titánpiercing lehet a megoldás! Használjon megbízható forrásból származó, kiváló minőségű titánpiercinget, és nincs mitől előjönnie a fémallergiának!

A nálunk kapható titánpiercingek teljes egészében G23-as titánötvözetek, nem pedig titánbevonatú (pvd titanium plated) orvosi acélok! Utóbbiaktól tartózkodunk, mert mint minden anyag, így a titánbevonat is kopik, tehát viszonylag rövid idő alatt találkozik a bőr az orvosi acéllal, ami az alacsony nikkelkiválás ellenére nikkelérzékenyek számára előnytelen! A titán, illetve titánbevonatú piercingek ára is értelemszerűen, jelentősen eltér egymástól! Az említett tényt egyes forgalmazók gyakran elhallgatják az olcsó árak mellől, mely tény alkalmas a vásárlók megtévesztésére.

A piercingek (testbe ültethető ékszerek) anyagai között második leggyakoribb a titán (angolul titanium) és ötvözetinek alkalmazása (az implantológiában leggyakoribb).

A titán (titanium) biokompatibilitása a felszínén létrejövő passzív rétegen alapul. Ez a fedőréteg titán-oxidból áll, és kerámiajellege van. Tulajdonképpen ez a hordozója a biokompatibilis tulajdonságoknak. Szabad titánionok nem állnak rendelkezésre.

[Periimplantáris (a beültetett implantátum körüli) szövetek vizsgálata során kiderült, hogy a titán nem teljesen oldhatatlan, hanem kimutathatóan jelen van. A pácienseknél mégsem voltak fellelhetők sem szövettanilag, sem klinikailag a gyulladás jelei. Ez bizonyítékul szolgálhat ahhoz, hogy a kibocsátott anyagok mennyisége és minősége felelős a test saját reakcióiért. Titánnal szembeni allergia ugyancsak nem ismert. Ezért különösen allergiás betegek kezelésénél fontos és indikált a titán alkalmazása.]

Felhasznált irodalom:
A titán orvosi és fogorvosi alkalmazása c. cikk Dental Hírek VII. évf. 2003. 7. szám.

Profilunkból adódóan, fentiekből következik fémallergiásoknak, fémérzékenyeknek (nikkelérzékenyeknek) a titán piercing (testékszer) ajánlása!

Titán piercing (és ékszer) anyagaként leghasználatosabb (a tiszta titánon kívül [még van néhány ilyen darabunk]) a TiAl6V4 (Grade 23 azaz G23 minőségi osztályú) ötvözet, mely 6 tömeg% alumíniumot (Al) és 4 tömeg% vanádiumot (V) tartalmaz a piercing, ékszerek (és az implantátumok) mechanikai tulajdonságainak javítása érdekében. Ez egyben a fogászati implantátumok leggyakoribb anyaga. 

Az exkluzív Crystal Evolution köldökpiercingek kizárólag titán (G23) szárral kaphatók!

A webshop és nagykereskedés titánpiercing kínálata: foglalt köves titán orrpiercing, szemöldökpiercing (banán, daith/migrén piercing), titán karika és patkópiercing, ajakékszerek, szépségpont, köves ajakpiercing, nyelvpiercing, köldökpiercingek, mikrodermál (microdermal) piercing talp és betétek, skindiver testékszerek, titánstift bioplaszt szárhoz.